Over ons

Momenteel kunnen wij geen mail ontvangen of versturen (wordt aan gewerkt…) neem telefonisch contact met ons op. (0162 69 25 16)

Hunterclub bestaat sinds 1 juli 2018. Wij vinden dat wij de gezelligste handboogvereniging in Geertruidenberg en omstreken zijn.  Bij de start van onze vereniging mochten wij de ruimte op verschillende terreinen in de omgeving van Oosterhout gebruiken.
Inmiddels hebben wij een vaste stek gevonden in Geertruidenberg, op het Hier-O terrein aan de Oude Stadsweg 2.

De leden van Hunterclub, de foto is gemaakt op 20 mei 2019 op het terrein aan de Elskensweg 15 in Oosterhout. Niet alle leden staan op de foto. Op de achtergrond de poster van de Afrikaanse Olifant.
De Hunterclub, foto gemaakt op 20 mei 2019. Niet alle leden staan op de foto.

Ontstaan Hunterclub

Onze vereniging is ontstaan op initiatief van 3 vrienden uit Oosterhout. Sinds de oprichting is het aantal leden groeiende. Hunterclub leden komen voornamelijk uit Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Oosterhout, maar ook van ver daarbuiten. Een aantal leden doet pas sinds hun aanmelding bij onze vereniging aan handboogsport en anderen doen het al jaren. Er zijn er bij die af en toe komen trainen, anderen zijn elke training aanwezig. De leeftijden van onze leden lopen uiteen van schooljeugd tot 65+.

Hunterclub bestaat uit een groeiende groep enthousiaste mensen die graag lekker ontspannen bezig willen zijn met handboogsport.

Bij de start van onze vereniging mochten wij in de zomer gebruik maken van het terrein aan de Elksensweg – het IJSCO terrein- in Oosterhout. ’s Winters konden we daar niet blijven, omdat IJSCO in oktober het veld onder water zet, wat tot maart op het veld blijft staan. Dit betekende voor Hunterclub dat wij ieder jaar weer een plek zoeken waar we konden overwinteren. Gelukkig vonden we die plek meerdere keren op het terrein van Honk- en Softbalvereniging Twins in Oosterhout.

Twee keer per jaar alles afbreken en op een andere locatie weer opbouwen is niet goed voor het materiaal en het vraagt ook nog al wat van de vrijwilligers die ieder jaar weer klaar stonden tijdens de verhuis-weekenden. We moesten op zoek naar een locatie waar we het hele jaar door konden blijven staan. Het liefst ook een plekje waar we het materiaal veilig – achter slot en grendel – op kunnen slaan en waar ruimte is voor een (verwarmde) kantine of bar.

Die plek hebben we gevonden in Geertruidenberg. Sinds oktober 2022 maken wij gebruik van een deel van het veld en de faciliteiten van sportpark Hier-O aan de Oude Stadsweg 2.
Hier kunnen we de spullen goed opbergen, blijven de wanden staan en staat het bier koud en is de koffie warm. Omdat het een groot terrein is, is het geschikt voor verschillende activiteiten. Diverse verenigingen maken dan ook gebruik van het terrein en met onze komst is er een extra dimensie aan het terrein toegevoegd.

 

Onze naam

De naam Hunterclub komt voort uit onze favoriete bezigheid: meedoen aan 3D wedstrijden in het bos of op een andere bijzondere locatie. (3D = waarheidsgetrouwe kunststof dieren die op een redelijke afstand staan opgesteld, waarbij je moet proberen met maximaal 3 pijlen doel te raken)
Op sommige wedstrijden mag je van de wedstrijd organisatie bepaalde doelen, of hele rondes, maar met maximaal 1 pijl per doel schieten, de zogenaamde Hunter doelen of Hunter ronde.

Hunterdoel Appeltoernooi Patricia Peek-Graumans
Hunterdoel tijdens wedstrijd Appeltoernooi.

Dat onze naam verwijst naar 3D wedstrijden, wil niet zeggen dat wij alleen maar deelnemen aan 3D wedstrijden. Wij oefenen ook op gewoon blazoen en 2D doelen. 

Karel Oomes, Patricia Peek-Graumans, Marc Peek. Rob de Wilde
Start van Hunterclub op 1 juli 2018

Locatie

Patricia Peek-Graumans, Karel Oomes

Wij trainen drie avonden in de week op het veld op sportpark Hier-O aan de Oude Stadsweg 2 in Geertruidenberg.
Op dit veld kunnen wij trainen op het lange afstand schieten: tot 70 meter op blazoen. Ook op afstanden tot 25 meter en 3D dieren kunnen hier geoefend worden.

Patricia Peek-Graumans

Gebruik materiaal

Als je nog geen ervaring hebt, krijg je van ons in het begin extra begeleiding en kun je bij ons in de eerste periode materiaal lenen. Als je al wel langer bekend bent met de boogsport en je hebt je eigen materiaal, dan train je natuurlijk met je eigen boog en pijlen. Onze gediplomeerde trainers houden altijd je vorderingen bij, die je zelf ook kunt noteren in je persoonlijke boekje wat je uitgereikt krijgt bij inschrijving.

Uitnodiging

Voel je wel wat voor een beginnende handboogvereniging en heb je zin om deze, samen met ons, nog groter te maken en met ons op een plezierige manier met handboogsport bezig zijn? Wij nodigen iedereen van harte uit een keer te komen kijken. (kijk op de kalender  wanneer.)
Kijken is leuk, maar meedoen is veel leuker!  Als je mee wilt doen tijdens een begeleidde trainingsavond, vragen wij je vooraf even contact met ons op te nemen. Dit kan ook via het contact formulier op deze website via de contactpagina en wie weet mogen wij jou binnenkort verwelkomen als nieuw lid!
(Momenteel kunnen wij geen mail ontvangen of versturen (wordt aan gewerkt…) neem telefonisch contact met ons op. (0162 69 25 16))

Contact opnemen met Hunterclub
Neem contact op met Hunterclub