Over ons

Op 1 juli 2018 zijn wij van start gegaan: Hunterclub. De gezelligste handboogvereniging in de omgeving van Oosterhout.

De leden van Hunterclub, de foto is gemaakt op 20 mei 2019 op het terrein aan de Elskensweg 15 in Oosterhout. Niet alle leden staan op de foto. Op de achtergrond de poster van de Afrikaanse Olifant.
De Hunterclub, foto gemaakt op 20 mei 2019. Niet alle leden staan op de foto.

Ontstaan Hunterclub

Onze vereniging is ontstaan op initiatief van 3 vrienden uit Oosterhout. Sinds de oprichting is het aantal leden groeiende. Hunterclub leden komen voornamelijk uit Oosterhout, maar ook van daar buiten. Een aantal leden doet pas sinds hun aanmelding bij onze vereniging aan handboogsport en anderen doen het al jaren. Er zijn er bij die af en toe trainen, anderen zijn elke training aanwezig. De leeftijden van onze leden lopen uiteen van schooljeugd tot 65+.

Kortom: Hunterclub bestaat uit een groeiende groep enthousiaste mensen die graag lekker ontspannen bezig willen zijn met handboogsport.

Onze naam

De naam Hunterclub komt voort uit onze favoriete bezigheid: meedoen aan 3D wedstrijden in het bos of op een andere bijzondere locatie. (3D = waarheidsgetrouwe kunststof dieren die op een redelijke afstand staan opgesteld, waarbij je moet proberen met maximaal 3 pijlen doel te raken)
Op sommige wedstrijden mag je van de wedstrijd organisatie bepaalde doelen, of hele rondes, maar met maximaal 1 pijl per doel schieten, de zogenaamde Hunter doelen of Hunter ronde.

Hunterdoel Appeltoernooi Patricia Peek-Graumans
Hunterdoel tijdens wedstrijd Appeltoernooi.

Dat onze naam verwijst naar 3D wedstrijden, wil niet zeggen dat wij alleen maar deelnemen aan 3D wedstrijden. Wij oefenen ook op gewoon blazoen en 2D doelen. Ook doen wij mee aan zogenaamde koningswedstrijden, dit zijn wedstrijden op “klassiek blazoen”, waarbij de winnaar uitgeroepen wordt tot koning.

Karel Oomes, Patricia Peek-Graumans, Marc Peek. Rob de Wilde
Start van Hunterclub op 1 juli 2018

Locatie

Patricia Peek-Graumans, Karel Oomes

Wij trainen drie avonden in de week op het veld op sportpark Hier-O aan de Oude Stadsweg 2 in Geertruidenberg.
Op dit veld kunnen wij trainen op het lange afstand schieten: tot 70 meter op blazoen. Ook op afstanden tot 25 meter en 3D dieren kunnen hier geoefend worden.

Patricia Peek-Graumans

Gebruik materiaal

Als je nog geen ervaring hebt, krijg je van ons in het begin extra begeleiding en kun je bij ons in de eerste periode materiaal lenen. Als je al wel langer bekend bent met de boogsport en je hebt je eigen materiaal, dan train je natuurlijk met je eigen boog en pijlen. Onze gediplomeerde trainers houden altijd je vorderingen bij, die je zelf ook kunt noteren in je persoonlijke boekje wat je uitgereikt krijgt bij inschrijving.

Uitnodiging

Voel je wel wat voor een beginnende handboogvereniging en heb je zin om deze, samen met ons, nog groter te maken en met ons op een plezierige manier met handboogsport bezig zijn? Wij nodigen iedereen van harte uit een keer te komen kijken. (kijk op de kalender  wanneer.)
Kijken is leuk, maar meedoen is veel leuker!  Als je mee wilt doen, vragen wij je vooraf even contact met ons op te nemen. Dit kan ook via het contact formulier op deze website via de contactpagina en wie weet mogen wij jou binnenkort verwelkomen als nieuw lid!

Contact opnemen met Hunterclub
Neem contact op met Hunterclub