Over ons

Op 1 juli 2018 zijn wij van start gegaan: Hunterclub. De gezelligste handboogvereniging in Oosterhout.

De leden van Hunterclub, de foto is gemaakt op 20 mei 2019 op het terrein aan de Elskensweg 15 in Oosterhout. Niet alle leden staan op de foto. Op de achtergrond de poster van de Afrikaanse Olifant.
De Hunterclub, foto gemaakt op 20 mei 2019. Niet alle leden staan op de foto.

Ontstaan Hunterclub

Onze vereniging is ontstaan op initiatief van 3 vrienden uit Oosterhout, het huidige bestuur: Karel, Marc en Patricia. Sinds de oprichting is het aantal leden groeiende. Hunterclub leden komen voornamelijk uit Oosterhout, maar ook van daar buiten. Een aantal leden doet pas sinds hun aanmelding bij onze vereniging aan handboogsport en anderen doen het al jaren. Er zijn er bij die af en toe trainen, anderen zijn elke training aanwezig. De leeftijden van onze leden lopen uiteen van schooljeugd tot 65+.

Op dit moment hebben wij 2 trainers, zij hebben een of meerdere trainersopleiding(en) bij NHB (Nederlandse Handboog Bond) gevolgd en mogen zich gediplomeerd trainer noemen. Binnenkort zullen nog twee Hunters een opleiding gaan volgen, zodat er altijd een gediplomeerd trainer aanwezig is tijdens de begeleide trainingsavonden.

Kortom: Hunterclub bestaat uit een groeiende groep enthousiaste mensen die graag lekker ontspannen bezig willen zijn met handboogsport.

Onze naam

De naam Hunterclub komt voort uit onze favoriete bezigheid: meedoen aan 3D wedstrijden in het bos of op een andere bijzondere locatie. (3D = waarheidsgetrouwe kunststof dieren die op een redelijke afstand staan opgesteld, waarbij je moet proberen met maximaal 3 pijlen doel te raken)
Op sommige wedstrijden mag je van de wedstrijd organisatie bepaalde doelen, of hele rondes, maar met maximaal 1 pijl per doel schieten, de zogenaamde Hunter doelen of Hunter ronde.

Hunterdoel Appeltoernooi Patricia Peek-Graumans
Hunterdoel tijdens wedstrijd Appeltoernooi.

Dat onze naam verwijst naar 3D wedstrijden, wil niet zeggen dat wij alleen maar deelnemen aan 3D wedstrijden. Wij oefenen ook op gewoon blazoen en 2D doelen. Ook doen wij mee aan zogenaamde koningswedstrijden, dit zijn wedstrijden op “klassiek blazoen”, waarbij de winnaar uitgeroepen wordt tot koning.

Karel Oomes, Patricia Peek-Graumans, Marc Peek. Rob de Wilde
Start van Hunterclub op 1 juli 2018

Locaties

Als startende handboogvereniging hebben wij  (nog) geen eigen locatie, maar kunnen wij op dit moment terecht op verschillende locaties.

Patricia Peek-Graumans, Karel Oomes

Wij trainen drie avonden in de week op het terrein van IJSCO aan de Elskensweg 15 in Oosterhout, achter het terrein van vv. SCO.
Zolang het niet vriest kunnen wij hier terecht, want als de temperaturen dalen, dan verandert ons oefenterrein in een schitterende ijsbaan…
Op dit veld kunnen wij trainen op het lange afstand schieten: tot 70 meter op blazoen. Ook op afstanden tot 25 meter en 3D dieren kunnen hier geoefend worden.

In de winter mogen wij gebruik maken van het jeugdveld van honk- en softbalvereniging Twins in Oosterhout aan de Kasteeldreef 32.

Omdat er nu al tijdens de begeleide trainingen altijd minstens 1 gediplomeerd trainer aanwezig is, kun jij ook de fijne kneepjes van de techniek leren.

Patricia Peek-Graumans

Gebruik materiaal

Als je nog geen ervaring hebt, krijg je van ons in het begin extra begeleiding en kun je bij ons in de eerste periode materiaal lenen. Als je al wel langer bekend bent met de boogsport en je hebt je eigen materiaal, dan train je natuurlijk met je eigen boog en pijlen. Onze gediplomeerde trainers houden altijd je vorderingen bij, die je zelf ook kunt noteren in je persoonlijke boekje wat je uitgereikt krijgt bij inschrijving.

Uitnodiging

Voel je wel wat voor een beginnende handboogvereniging en heb je zin om deze, samen met ons, nog groter te maken en met ons op een plezierige manier met handboogsport bezig zijn? Wij nodigen iedereen van harte uit een keer te komen kijken op een van onze locaties. (kijk op de kalender waar en wanneer.)
Kijken is leuk, maar meedoen is veel leuker!  Als je mee wilt doen, vragen wij je vooraf even contact met ons op te nemen. Dit kan ook via het contact formulier op deze website via de contactpagina en wie weet mogen wij jou binnenkort verwelkomen als nieuw lid!

Contact opnemen met Hunterclub
Neem contact op met Hunterclub